Продуцентите на "Непобедимите 3" погнаха всички, които са свалили филма"Непобедимите 3" ще излезе солено на феновете, изгледали филма от торентите

"Непобедимите 3" ще излезе доста солено на феновете. Продуцентите на филма обявиха, че започват кампания срещу всички зрители, свалили си филма от торент сайтовете и съответно изгледали го безплатно у дома си. Нещо повече, създателите на екшъна ще издирят всички 10 милиона потребители, които са свалили лентата незаконно от онлайн пространството.

[caption id="attachment_422978" align="alignright" width="300"]Глоба, ако сте свалили "Непобедимите 3" Глоба, ако сте свалили "Непобедимите 3"[/caption]

Те ще бъдат открити по IP адресите, от които са дръпнали "Непобедимите 3", след което на всеки един персонално ще бъде изпратено официално писмо от компанията Millenium Films, с което писмо ще бъде изискано да се заплатят щетите нанесени на лентата. Ако това не се случи, създателите на филма ще потърсят правата си в съда. До момента са изпратени 50 хиляди писма.

От компанията са категорични, че твърде слабото представяне на екшъна в кината се дължи не на слабата продукция, а на факта, че хората вече са го изгледали благодарение на незаконните торент тракери. И съответно интересът им е изчезнал. "Непобедимите 3" беше качен в онлайн пространството преди премиерата си в кино салоните и само за първите 12 часа беше изтеглен над 100 хиляди пъти от един единствен сайт. Създателите му са категорични, че това им е донесло загуби на стойност поне 60 милиона долара.

Интересно обаче как точно продуцентите възнамеряват да открият всеки един човек, свалил файла с филма незаконно? Както знаете, проследяването на IP адрес ще доведе до интернет провайдъра, благодарение на който даден потребител е успял да си изтегли филма. Ако това е домашна мрежа, тогава нещата се нареждат и продуцентите на "Непобедимите 3" ще могат да си искат парите от собствениците й.

Какво правим обаче, ако мрежата е публична? На кафене, например? Или на хотел? Напълно възможно е някой от гостите на даден хотел да е използвал интернет мрежата им, за да си дръпне филма и да го изгледа. Тогава разследването ще доведе до хотела или каквото и да е друго публично достъпно място. От там нататък улицата става задънена, тъй като как ще бъде открит именно този потребител, който се е възползвал от безплатния нет?