Банкерът Цветан Василев пръска бакшиши и пие скъпо шампанско

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев си живее луксозно в Белград, наслаждавайки се на изискано меню от френската кухня, СПА процедури, но и не спира да следи новините от България – това пише „България днес”, като се позовава на служители на 5-звездния хотел „Скуеър найн”, в който се е настанил банкерът. „Винаги оставя едър бакшиш. Разбира сръбски и контактуваме много добре с него. Един ден постоянно излиза и влиза, докато друг път предпочита да стои в апартамента си цяло денонощие, без да си подаде носа навън” – коментират поведението на Цветан Василев служители в хотела. Те, разбира се, много държат на дискретността и не желаят да бъдат цитирани, като посочват, че знатният български клиент е под зоркото око на полицията.

[caption id="attachment_422874" align="alignleft" width="300"]Цветан Василев Журналистическият интерес към Цветан Василев не стихва[/caption]

Според разказа им банкерът се представя като галантен човек, който не изпитва притеснения от престоя си в сръбската столица. Ходи на сауна, басейн, доста време стои в апартамента си и разговаря по телефона или се рови в интернет. „Но често клати глава и изглежда нервен, когато чете новините от България” – споделят служителите на хотела. В менюто си Цветан Василев залагал на патешки гърди или говеждо със специален сос, приготвено по френска рецепта. Обядът му винаги започвал с чаша скъпо шампанско, но келнерите твърдят, че банкерът уважавал и сръбските вина.

Източници разкриха, че престоят струвал на Цветан Василев 400 евро на ден. От хотела, който е издържан в стила на 30-те години на миналия век, мажоритарният собственик на КТБ всеки ден по обед се отправял към полицейското управление, за да се разпише. Това ще е така, докато сръбският съд не се произнесе по искането на България за екстрадицията му. Цветан Василев е в Белград с мярка за неотклонение „подписка”. Банкерът доброволно се предаде на сръбските власти. В България той има повдигнато обвинение за съучастие в присвояването на сума в особено големи размери – 206 млн. лева.