Сергей Станишев иска отново да се върне на властСергей Станишев е убеден, че без БСП няма как да има стабилно управление

Сергей Станишев се гласи отново да се върне на власт. Бившият лидер на червените иска отново да бъде в управлението. Това заяви лично той по време на срещата си с избирателите във Велико Търново. Екс министър председателят на страната беше категоричен, че няма как в България да има стабилно управление, ако в него не участва и партията му.

[caption id="attachment_422847" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев отново иска властта Сергей Станишев отново иска властта[/caption]

Индиректно Сергей Станишев отправи критики към политическите си конкуренти, определяйки ги като шайка за разпределяне на властта и нищо повече. Лидерът на ПЕС призова всички български граждани и да гласуват на предсрочните избори на пети октомври, за да дадат възможност на някой друг да определя съдбата им. Бившият червен лидер не скри, че основната цел на столетницата е ГЕРБ да не бъдат допуснати отново до властта, за да не доразсипят страната.

Освен това Сергей Станишев разкри, че основна цел в програмата на социалистите е осигуряването на стабилно икономическо развитие за България, а също и създаването на нови работни места, с които страната ни да се пребори с безработицата. С това обаче гръмките обещания на екс червения лидер не спряха. В старата столица тоой обяви, че от Коалиция за България ще се борят за социална справедливост и най-вече справедливост от страна на държавата към гражданите й, научиха от vsekiden.com.

Думите му идват само ден след като лидерът на ГЕРБ обвини партията му БСП, че се гласи да сключи безпринципна коалиция с ДПС и България без цензура, с единствената цел да се добере до властта. Естествено, Сергей Станишев отказа да коментира тези твърдения. Факт е обаче, че предварителните анализи на нагласите на избирателите показват, че БСП и ДПС няма да успеят да съберат достатъчно подкрепа, за да формират правителство сами.