Цветан Василев се е настанил в четиризвезден хотел

Разкриха къде се подвизава злополучният банкер Цветан Василев след освобождаването му от ареста в Сърбия.

Цветан Василев се е настанил в любимия хотел на бившия президент на Югославия от комунистическата епоха Йосип Тито. Запознати припомнят, че именно в четиризвездния хотел "Краун плаза", намиращ се в Нови Белград бе убит и съпругът на сръбската изпълнителка Цеца Величкович (Ражнатович) - Желко Ражнатович, по-известен като Аркан.

[caption id="attachment_422611" align="alignright" width="300"]Цветан Василев се е настанил в четиризвезден хотел Цветан Василев се е настанил в четиризвезден хотел[/caption]

Банкерът Цветан Василев се предаде на полицейските власти в Сърбия в понеделник. Вчера Висшият съд постанови освобождаването на Цветан Василев от ареста с най-леката мярка за неотклонение „подписка”. Това означава, че Цветан Василев ще изчака на свобода екстрадирането си в България. Банкерът е с отнет паспорт и му е наложена забрана да напуска града. Всеки ден в интервала между 9 и 15 часа Цветан Василев трябва да се явява в полицейското управление за подпис. Той обаче има право да променя местонахождението си в рамките на Белград, но само след като уведоми органите на реда.

Очевидци разкриват, че са забелязали собственика на КТБ – Цветан Василев в петзвездния хотел "Square Nine". Той е разположен точно срещу полицейското управление, в което трябва да се разписва всеки ден. Припомняме, че властите м Белград изпратиха официално уведомление до българската прокуратура, че Цветан Василев се е предал. Съобщението е получено чрез факс от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" на МВР. В него се потвърждава официално, че Цветан Василев е бил задържан в 9 ч. местно време във вторник, а три часа след това е бил изправен пред Висшия съд в Сърбия, пише pik.bg като цитира информация на „Стандарт”.

Междувременно стана ясно, че Апелативният съд в София ще разгледа жалбата на банкера срещу искането на прокуратурата за задържането му под стража за срок от 72 часа. Миналата седмица Софийският градски съд отхвърли жалбата му и я определи за недопустима и преждевременна като се има предвид факта, че към момента на подаването й той все още е бил в неизвестност.