Цветан Василев е бил освободен от ареста в Белград срещу най-леката възможна мярка

Цветан Василев ще чака решението за екстрадицията си на свобода в Белград

Цветан Василев беше пуснат на свобода! Скандалният банкер е бил освободен от ареста в Белград при това срещу най-леката възможна мярка - подписка. Съдът в столицата на Сърбия е преценил, че няма опасност Цветан Василев да се опита да се укрие, затова магистратите решиха шефът на КТБ да изчака решението за екстрадицията си в България на свобода.

[caption id="attachment_422546" align="alignright" width="300"]Цветан Василев е на свобода Цветан Василев е на свобода[/caption]

Решението за освобождаването на Цветан Василев е било взето рано тази сутрин. Около 21 часа снощи местно време банкерът е бил разпитан във Висшия съд на Сърбия, а тази сутрин е била разгледана и мярката му за неотклонение. След което шефът на фалиралата КТБ е бил пуснат на свобода. Както знаете, Цветан Василев се предаде вчера на властите в Сърбия, тъй като по думите му, това било най-лесното решение на ситуацията.

По време на разглеждането на мярката му "задържане под стража", Василев е бил придружаван от сръбския си адвокат. В България банкерът е разследван заради източването на 206 милиона лева от КТБ. Сума, която е прекалено голяма и е абсурд да изчезне просто ей така, в каквото го обвиняват, категоричен е българският му защитник, адвокат Константин Симеонов.

В ефира на Нова ТВ юристът обясни, че действително има данни за изчезването на сумата, но липсват доказателства, че това е пряко свързано с клиента му, научиха от vsekiden.com. Другият защитник на Цветан Цветанов - Христо Ботев, пък дори тиражира версията, че животът на банкера и близките му е в опасност, тъй като определни хора желаят смъртта му и дори са организирали заговор за ликвидирането му.