Росен Петров призова обществото да си отвори очите по този проблем

Зам.-председателят на „България без цензура” Росен Петров направи стряскащо признание в ефира на „Здравей, България” по Нова тв.

Той заяви в прав текст, че Турция представлява заплаха за страната ни. Поради тази причина Росен Петров посочи, че от години настоява да бъде ограничено гласуването в Турция. Той подчерта, че съгласно законовите разпоредби е необходимо да има подадени 40 заявления, за да бъде открита една секция и повече от 400 заявления, за да бъде открита втора секция. В същото време председателят на ВМРО - Красимир Каракачанов заяви, че противно на разпоредбите, в турския град Чорло, където е подадено само едно заявление, са открити 10 секции за гласуване.

[caption id="attachment_422392" align="alignright" width="300"]Росен Петров призова обществото да си отвори очите по този проблем Росен Петров призова обществото да си отвори очите по този проблем[/caption]

Той изкара тези факти наяве във връзка с протеста на "Патриотичен фронт" и тяхното искане да бъде заличен огромният брой избирателни секции в Турция.

Росен Петров пък го допълни, че никой не е наясно колко от хората там имат двойно гражданство. Той зададе и риторичния въпрос защо председателят на ДПС Лютви Местан ходи на посещение при Ердоган. Веднага след това Росен Петров припомни, че хората на ДПС са гласували за Ердоган на президентските избори и той сега ще им върне жеста. Росен Петров уточни причините за организираната от „България без цензура” гражданска блокада на границата ни с Турция при ГКПП „Капитан Андреево” от 1 до 6 октомври. Той подчерта, че затварянето на границата ни с Турция е символичен акт, тъй като на практика никой не е в състояние да промени резултата на ДПС. Росен Петров посочи, че основната цел на „България без цензура” е да отвори очите на обществото и да покаже на политическите фигури от ДПС, че нещата не могат да продължават по този начин.

В заключение Росен Петров посочи, че не Русия е тази, която представлява заплаха за страната ни, а Турция, тъй като тя не се противопоставя по никакъв начин на „Ислямска държава”, пише pik.bg.