КТБ стана причината за открита война между Георги Близнашки и фолк певица

Депозит в КТБ доведе до смъртта на един от вложителите.

Информацията бе съобщена от фолк певицата Луна, която също е един от големите вложители в скандалната КТБ, която затвори врати преди няколко месеца. На този етап не се съобщава името на вложителя на КТБ, който е издъхнал заради случващото се в банката. Луна е и едно от най-ярките лица на протестите и искането КТБ да отвори врати в най-скоро време. Преди около седмица се прокрадна мълвата, че изпълнителката е вложила в КТБ 116 милиона евро и това е причината негодуванието й да е толкоз яростно.

[caption id="attachment_422377" align="alignright" width="300"]КТБ стана причината за открита война между Георги Близнашки и фолк певица КТБ стана причината за открита война между Георги Близнашки и фолк певица[/caption]

За момента тя не е потвърдила тази информация, но и не я е отрекла. Покрай случващото се в КТБ Луна и премиерът от служебния кабинет Георги Близнашки влязоха в открита война. Близнашки я нарече „истерична”, а тя му отвърна, наричайки го „зъл”.

Междувременно бизнесменът и председател на "Република БГ" Георги Василев заяви, че следващата крачка за стабилизирането на КТБ трябва да бъде направена от БНБ. Според него в банката, чиято съдба за момента остава неясна трябва да влезе специалист, който разбира от управление на кризи. В ефира на Българската национална телевизия Василев заяви, че като човек, който тепърва навлиза в общественото пространство с партията си, дава заявка да промени статуквото след влизането си в политиката. Самият Василев е възпитаник на Виенската дипломатическа академия, учил е и в Женева.

Като пример той посочи влизането на представители на индустрията и в други държави. Василев отбеляза, че се наблюдава забележителен феномен за влизането на успешни бизнесмени в политиката на страни като Чехия, Полша, Словакия, а напоследък и в Украйна. Бизнесменът подчерта, че връщайки се в България, човек остава впечатлен от разградената държавност, която всъщност е причината за състоянието, в което се намира обществото. В заключение Василев посочи, че има огромна разлика между политиците-държавници и политиците, които си изкарват хляба с тази дейност, пише Блиц.