Снимката с 20-годишната Мерилин Монро отива на търг

Рядка снимка на американската попикона Мерилин Монро от първата й професионална фотосесия ще бъде продадена на търг – съобщи BBC. На фотоса красавицата е на 20 години и все още се подвизава с истинското си име Норма Джийн. Почитателите на холивудската звезда ще имат възможността да наддават за черно-бялото изображение на 20 септември в южния английски град Дивайзис, като се очаква цената и да скочи до 15 хиляди долара. Снимката е направена през далечната 1946 г., когато Мерилин Монро е едва на 20 години. Тогава никому неизвестната Норма Джийн работи в оръжейна фабрика в Калифорния, за да се издържа. Момичето опитва късмета си в холивудска агенция за модели, където прави първите си фотосесии.

[caption id="attachment_422218" align="alignleft" width="224"]Мерилин Монро Една от първите снимки на Мерилин Монро[/caption]

За тях моделката позира в малка уличка в Западен Холивуд зад Бевърли булевард. За няколко седмици фотографът Джоузеф Джазгър й прави три сесии, които помагат на амбициозната Норма да създаде образа на неустоимата Мерилин Монро. На фотографията правят впечатление гърдите на Мерилин Монро, които са с островърха форма. Предполага се, че моделката е позирала със специален островърх сутиен. Въпреки всичко формите й са удивителни – коментират почитатели в интернет. Само няколко години след тези фотоси Мерилин Монро добива световна известност. Тя умира при съмнителни обстоятелства на 36-годишна възраст. Официалната версия е предозиране със сънотворни, но смъртта й и до днес остава забулена в мистерия.