Новата половинка на Бареков – Мария Календерска, разгръща амбициите си

Мария Календерска – новата половинка на Николай Бареков, е родена в Благоевдград. Синеоката брюнетка не 12 август навърши 30 години, а малко преди това роди на лидера на ББЦ син Александър. През 2009 г. дамата с вид на модел участва в злополучния „Сървайвър”, при който почина певецът кмет Нончо Воденичаров. Тя обаче напусна бързо и безлично риалитито за оцеляващи – припомня „Преса”. При представянето си преди заминаването за Филипините тя разкри, че тренира айкидо и работи като мениджър във фирма за компютри. За да подсили интереса към себе си, признава, че на 14-15 години е преживяла два опита за изнасилване. В биографията й има и кратък трудов стаж в СПА център „Хармония” в родния й град.

[caption id="attachment_422185" align="alignleft" width="300"]Мария Календерска Мария Календерска имала кратка кариера на модел[/caption]

Мария Календерска се съпротивлява на опитите да я сравняват с Деница Гаджева – любимата на Волен Сидеров. Не й допада дори оприличаването й с аржентинската благодетелка Евита Перон. „Завършила съм бизнес администрация в гимназията, магистър съм по журналистика. Три години бях изпълнителен продуцент на сутрешния блок на ТВ7, а след това и изпълнителен продуцент на „Актуални предавания” в същата телевизия. Имам специализации в CNN – в Лондон и в Алтанта. С Николай отидохме заедно в телевизията, променихме изцяло сутрешния блок, а после направихме изцяло нов телевизионен канал. Няколко години бяхме чисто професионален отбор. По-късно опознах човешките му качества. Той е много решителен и амбициозен. Не приема „не” за отговор. Това трудно се понася в личен план, но пък го прави способен да разбива дори непробиваеми стени” – разкрива в интервю Мария Календерска. Нейни колеги от ТВ7 обаче твърдят, че тя била по-активната при започването на връзката и имала серт характер. „Предполагам, че погледнати отстрани, сме доста забавни работохолици. При нас семейството и работата са изцяло свързани. Смятан, че това прави любовта ни много по-устойчива, защото сме партньори на всички флангове” – заявява Мария Календерска за сайта az-jenata.