Съдбата на скандалния банкер Цветан Василев е в ръцете на негов съгражданин

Съдбата на злополучния банкер Цветан Василев в ръцете на негов съгражданин. Съдията, който утре ще реши съдбата на собственика на КТБ, всъщност е една от най-колоритните личности в съдебната система. Утре Софийски градски съд ще се произнесе относно наложеното искане от Софийска градска прокуратура за задъражено на Цветан Василев за 72 часа. Защитата на банкера поиска решението да бъде отменено от съда.

[caption id="attachment_422024" align="alignright" width="300"]cwetan wasilew sadiq Съдията, който ще реши съдбата на Цветан Василев, е негов съгражданин[/caption]

На 12 август срещу Цветан Василев беше повдигнато обвинение. Той беше привлечен задочно по обвинение за присвояването на суми в големи размери. Срещу него беше повдигнато обвинение за това, че е оказал натиск на главния касиер и на директора за разпореждане със сума в размер на 206 милиона лева по начин, по който той желае.

Съдия Иван Коев, който гледа случая на Цветан Василев, е известен като най-добрия певец в съда. Страстта си към оперното пеене той открива едва след като завършва право. Иван Коев нашумя с участието си на международния оперен фестивал в столицата. Въпреки, че не печели награди, той прави впечатление на журито с уникалния си глас.

Иван Коев е и съгражданин на Цветан Василев. Той е родом от Габрово. Единствено дете е в семейството на учител по математика и икономист, съобщава ПИК.