Емил Шарков е загинал заради непланирано въвличане на отряда му в случая "Петко Савов"

Колеги на Емил Шарков са заплашвани с уволнение по време на разследването на акцията в Лясковец, при която загина командосът. Това твърди майката на Емил Шарков, която се е свързала с криминалния психолог Росен Йорданов, тъй като се опитва да разбере кой е виновен за смъртта на сина й.

[caption id="attachment_421977" align="alignright" width="251"]Емил Шарков Емил Шарков[/caption]

Според почернената жена е разговаряла с колеги на сина си, вследствие на което е убедена, че основните виновници за трагедията са главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и командира на отряда на Емил Шарков.

Майката на командоса е открила уличаващи факти и данни, които показват, че въвличането на отряда на сина й в акцията за залавянето на лудия Петко Савов не е било обмислено и планирано предварително, както трябва да се процедира в такъв случай. Йорданов също потвърди, че по случая са допуснати много фрапантни грешки, най-вероятно поради липса на професионализъм, а самото решение е взето импулсивно и без необходимите за това инструктажи и проучвания, научиха от "24 часа".

По време на самото разследване пък върху колегите на Емил Шарков е оказан натиск, за да не разкрият пълната истина. Йорданов е категоричен, че те са били заплашвани с уволнение, за да си мълчат за всички тези пропуски.