Малайзийският Боинг е летял над район, контролиран от втория по богатство човек в Украйна

Малайзийският Боинг не е бил свален от руснаци или бунтовници, а от хора на украинския олигарх Игор Коломойски. Твърдението идва не от кого да е, а от популярния американски анализатор Фредерик Енгдал. Той е категоричен, че около трагедията със сваления пътнически самолет над територията на Украйна има твърде много въпросителни, отговорите на които старателно се прикриват.

[caption id="attachment_421974" align="alignright" width="300"]Малайзийският Боинг не е свален от Русия? Малайзийският Боинг не е свален от Русия?[/caption]

Енгдал е категоричен, че малайзийският Боинг е летял над територия, контролирана не от проруските сепаратисти, а от частна армия, наета именно от Коломойски. Който е вторият по богатство човек в Украйна. Освен това олигархът е човек на разузнавателните служби на Израел и САЩ, убеден е още анализаторът.

Само за последните месеци богаташът е въоръжил армията си с комплекси "Бук", с които се твърди, че е свален самолета, научиха от novini.bg. Това им въоръжение е купено на черния пазар. Това е и причината от САЩ упорито да обвиняват Русия и президента й Владимир Путин - за да отклонят вниманието от самия Коломойски.

Енгдал настоява да се започне незабавно международно разследване на олигарха и мрежата му.