Политици се обвиняваха взаимно в ефира на bTV

Невиждан цирк се разигра тази сутрин в ефира на bTV.

bTV покани политици от водещи партии в открит дебат пред хората, а основната тема бе апокалиптичното наводнение, което застигна Варна. Вместо да обединят сили и да покажат на хората, че нещо се прави и някой мисли за тях, политиците в типичния си стил започнаха да извисяват глас в опит да надвикат опонентите си и си хвърляха взаимни обвинения. Те дори не си направиха труда да се изслушат един друг. Разбира се наглото държание на политиците не се понрави на хората и те започнаха да ги освиркват.

[caption id="attachment_421880" align="alignright" width="300"]Политици се обвиняваха взаимно в ефира на bTV за апокалиптичното наводнение Политици се обвиняваха взаимно в ефира на bTV за апокалиптичното наводнение[/caption]

Междувременно стана ясно, че наводнението, което застигна и Бургас, може да е причинено от скъсана микроязовирна стена над града. Това сочат резултатите от разследването, проведено от екип на Българската национална телевизия, тръгнал по следите на водната стихия, причинила бедствието, което отне живота на трима души. От Община Бургас признаха, че са наясно с проблема и въпреки това изключват възможността той да се е превърнал в причината за потопа, който застигна града миналата седмица. Живеещите в рибарското селище пък са сериозно притеснени, че инфраструктурата е твърде амортизирана и при следващ проливен дъжд, ужасът може да се повтори. Ясно личи, че през полето от село „Маринка” надолу към едноименния язовир, намиращ се на няколко километра над пътя Бургас-Созопол, е преминало огромно количество вода надолу към водоема и дерето.

Водата е била толкоз много, че е успяла да отнесе дори и големите саморасли растения по пътя й. От БНТ подчертават, че три дни след наводнението, заляло Бургас, желаещите да стигнат до язовир „Маринка” затъват до колене. Все още са останали мочурища по пътя към водоема излизането, от които е изключително трудно. От Община Бургас посочват, че са включили ремонта на язовирната стена в искането за отпускане на финансови средства от държавата за възстановяването на щетите, нанесени от водната стихия, пише pik.bg.