Времето изненада канадска провинция със сняг

По всичко личи, че времето вече се е побъркало тотално.

Поредната приумица на времето изненада жителите на западната провинция Алберта в Канада, където вече падна първият сняг, предава ИТАРР-ТАСС. Дебелината на снежната покривка в град Калгари вече е между пет и десет сантиметра. Най-странното е, че предходното денонощие максималните температури достигали 23-24 градуса по Целзий, докато в понеделник тя паднала до нулата. За този район ранното пристигане на зимата не е нещо типично, при все че историята на метеорологичните наблюдения сочи, че и друг път са били регистрирани подобни случаи.

[caption id="attachment_421837" align="alignright" width="300"]Времето изненада канадска провинция със сняг Времето изненада канадска провинция със сняг[/caption]

Междувременно с наближаването на зимния сезон, в страната ни вече започнаха да се правят и първите прогнози за това каква зима ни чака. Всъщност истината е, че само времето знае какво ще ни сервира, а на нито една от дългосрочните прогнози не може да се има вяра. Въпреки това надпреварата за прогнозите за предстоящата зима сякаш не стихва и докато едни вещаят, че ни очаква много люта зима, то пък други твърдят точно обратното – че ще бъде мека, но пък за сметка на това с много валежи и сняг.

Прогнозите за задаващата се люта зима бяха потвърдени и от по-възрастните хора в трънското село Глоговица, където ябълка цъфна в двора на Ели Димитрова. Жената, която е преподавател в детска градина в Перник твърди, че плодното дръвче никога не е цъфтяло по това време на годината, пише Мироглед. Тя посочва, че според старите поверия, цъфналото ябълково дръвче е предвестник на идваща люта зима и допълва, че не вярва на подобни гадания и просто се наслаждава на красивите ябълкови цветове. Ели Димитрова живее в Перник, но летния сезон прекарва в родното си село Глоговица, при майка си.

Тя е запалена туристка и често пъти взима участие в съвместни изкачвания на планинските върхове по границата заедно с туристи от Сърбия. Докато превзема върховете, Ели запечатва с фотоапарата си всички прелести на трънската природа, пише pik.bg.