По пътя на опиума в Афганистан – кой го финансира?

Гласувайте за статията

Производството на опиум в Афганистан финансирано от САЩ, вижте защо

Афганистан е водещ производител на дрога, морфин, опиум и канабис вече 13 години! При това напълнно законно. Пътят на опиума ни отвежда не другаде, а при най-големия спонсор на развитие на бизнеса с упойващи вещества на планетата. А именно – НАТО и САЩ.

Преди почти 13 години САЩ започнаха военна интервенция в Афганистан, одобрена от международната общност, като причината бе издирването и наказването на виновниците за терористичните атаки на 11 септември 2001 година в Ню Йорк и Вашингтон.

Според репортаж на Би Би Си от април 2013 година, след влизането на САЩ и НАТО в Афганистан, там вече се произвеждат около 90 процента от опиума и морфина в света. Южните провинции на Афганистан – Кандахар, Кундуз и Хелман живеят само от това. Около 7000 тона опиум и 3000 тона хашиш произвеждат афганистанците на около 15 000 хектара, свободно и организирано, както се отглежда всеки друг селскостопански продукт. При това производството, което уж е незаконно, е на път да се превърне във водещ отрасъл за страната. Интересно, нали?

Ето кой финансира опиума в Афганистан

Ето кой финансира опиума в Афганистан

Много американски анализатори като Майкъл Чосудовски, от години твърдят, че наркотиците и оборотът от тях нарастват бързо с подкрепата на американските военни формирования в Афганистан. И че всъщност САЩ контролира производството и продажбите на дрогата, като с паричните приходи се плащат разходите за престой на армията в Афганистан през всичките тези години. Така страната, която се води най-големия борец срещу дрогата и наркотиците в световен мащаб, всъщност финансира производството на смъртоносния бял прах.

Американските власти отдавна са разработили каналите в района

Американските власти отдавна са разработили каналите в района

Афганистан вече не е новина за първа страница. В края на тази година американските и международните сили трябва да напуснат страната, но все още не е ясно дали няма да останат определен брой военни части, които официално трябва да продължат обучението на афганистанските сили за сигурност. За да останат войските в Афганистан, е необходима причина. Талибаните, които уж бяха унищожени и разбити, наскоро със 700 бойци извършиха нападение в близост до Кабул, което бе прието като сериозно предупреждение и застрашаване на сигурността, а това е основателна причина за базиране на чужда армия в Афганистан и за в бъдеще. И повод САЩ да остави войсковите си части в района, за да контролира един от най-тъмните си икономически отрасли.

Страната печели милиарди от черния бизнес с опиум

Страната печели милиарди от черния бизнес с опиум

Нещата се връщат в началото. Мак и опиум има повече, коридорът за придвижването им е добре обезпечен и никой не го атакува. Защо да се промени всичко това, ако не се налага?

opium 2

Още повече, че историята помни, че случайно или не, през 60-те години САЩ водеше война в Индокитай, където отново уж имаше миротворечска мисия. Нека не пропускаме обаче да отбележим, че по това време станата беше най-големият център за производство на наркотици, така нареченият златен триъгълник – Лаос, Бирма, Тайланд, пишат от media.mk.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар