Георги Близнашки в тайна афера с президента Росен Плевнелиев

Георги Близнашки е спазарил поста си на служебен премиер. Истината за назначаването на Георги Близнашки за премиер в служебния кабинет излезе наяве. Оказва се, че професорът е приел поста след договорка с държавния глава. Георги Близнашки приел предложението на президента да стане премиер след като редица общественици и финансисти му отказали, под предлог, че от този пост може сериозно да пострада репутацията им.

[caption id="attachment_421108" align="alignright" width="300"]Георги Близнашки Георги Близнашки в тайна афера с Росен Плевнелиев[/caption]

Георги Близнашки приел веднага предложението на Росен Плевнелиев, но в замяна на това поискал от него да му обещае поста конституционен съдия след изтичането на мандата на служебния кабинет. Президентът приел искането на Георги Близнашки и двамата се договорили.

По този начин професорът с леви убеждения си осигури поста на конституционен съди, на който ще се радва най-малко 7 години. Точно толкова продължава един мандат на конституонния съдия. Като такъв Георги Близнашки ще ползва редица социални и материални придобивки. Сред тях са пътувания до различни точки от света, ползването на луксозен автомобил, шофьор и охрана.

Георги Близнашки пази новия си пост и именно страха, че може да го загуби е причината да изпълнява стриктно волята на волята на господарите си. Настоящият премиер продължава да пълни министерствата с лица със скандална репутация, пише ПИК.