Васил Найденов коментира случващото се с КТБ

Васил Найденов е една известните личности у нас, чиито депозити остават запорирани в КТБ.  След като гръмна скандала с КТБ стана ясно, че десетки известни личности държат парите си там. Изпълнителят, който скоро ще стане на 64 години, сподели, че се е почувствал засегнат от определението, което са му лепнали медиите - разгневен клиент на КТБ.

[caption id="attachment_420887" align="alignright" width="300"]Васил Найденов Васил Найденов има влог в КТБ[/caption]

Той разкри, че това, което се случва в момента с КТБ, той го е изживял вече веднъж преди години, когато фалира Частна земеделска инвестиционна банка. На въпроса дали парите му в КТБ са повече от гарантирания от държавата минимум за банковите влогове, Васил Найденов отговори, че те са много повече.

Попитан дали вярва, че ще си получи парите обратно, Васил Найденов заяви, че наивно по детски вярва в равновесието и баланса във Вселената и Космоса. Той каза, че не вярва, че управниците ще допуснат това да се случи, а дори и да стане, в даден момент съдбата ще им нанесе страшен удар. Васил Найденов каза, че вярва, че Бог ще накаже "убийците" на КТБ.

Изпълнителят каза, че се е доверил на тази банка, тъй като според думите на управляващите тя е била най-сигурната банка у нас през последните години. Той заяви, че има варианти за спасението на КТБ, но се бездейства, тъй като се защитават интересите на определен кръг. Васил Найденов даде пример с желанието от страна на австрийски инвеститори да спасят КТБ.