Мая Манолова коментира действията на премиера Георги Близнашки и връзката му с Бойко Борисов

Мая Манолова коментира най-актуалните теми в политиката. Социалистката, която вчера изрази в ефира на бТВ недоволството си от поведението на Росен Плевнелиев, даде интервю за ПИК. Тя заяви, че държавният глава  и служебният премиер са просто пионките на Бойко Борисов и изпълняват неговата воля. Мая Манолова каза, че това правителство има за цел да върне ГЕРБ на власт.

[caption id="attachment_420922" align="alignright" width="300"]Мая Манолова Мая Манолова заяви, че в момента се наблюдава осребряване на протестите[/caption]

Тя подкрепи изказването си, давайки примери за политическата чистка на ключови позиции, която започна след идването на власт на кабинета "Близнашки". Мая Манолова заяви, че ключовите министерства в момента се управляват от хора на ГЕРБ. Тя допълни, че партията на Бойко Борисов в момента прави заместник кметовете министри.

На въпроса защо коментира само назначенията на хора от ГЕРБ, но и тези на хора от нейната партия, които все още заемат ключови позиции, Мая Манолова отговори, че в момента наблюдаваме осребряване за участието в протестите. Тя заяви, че лица, които са участвали в протестите, в момента са във властта.

Мая Манолова коментира и твърдението на президента Росен Плевнелиев, че в служебния кабинет са включени личности от всеки политически спектър, задавайки си въпроса той към кой политически спектър принадлежи. На въпроса защо не отчита факта, че Георги Близнашки е бивш член на БКП, Мая Манолова заяви, че той не е социалист, след като излиза на улицата и скандира "червени боклуци".