Иван Костов взриви сутрешния ефир на бТВ

Иван Костов взриви ефира на бТВ с изказването, което направи. Бившият премиер се сдави с водещия на сутрешния блок. Антон Хекимян и Командира си размениха остри реплики по повод банковата криза в страната ни.

[caption id="attachment_420782" align="alignright" width="300"]Иван Костов Иван Костов взриви ефира[/caption]

Политикът заяви, че ако КТБ не бъде спасена, България е изправена пред сериозна икономическа криза. Той заяви, че има варианти за спасяването на КТБ. Иван Костов заяви, че ако в действителност има австрийски инвеститор, който е готов да налее 1 милиард евро в тази банка, трябва да се действа незабавно.

Според него, ако този слух не е истина отново има начин банката да бъде спасена и трябва да се действа незабавно. Иван Костов заяви, че у нас има хора, които много добре знаят какво трябва да се направи за изправянето на крака на КТБ, но въпреки това наблюдаваме бездействие в изчакаване на новата власт.

Политикът каза, че тези хора трябва да бъдат попитани какво е най-добре да се направи в създалата се ситуация. Антон Хекимян го попита да не би да намеква, че трябва да бъде потърсен съвет от него по въпроса. Иван Костов заяви самоуверено, че той е човекът, който трябва да бъде потърсен за помощ в тази ситуация, тъй като пред очите му са фалирали 14 банки и той е оздравил няколко от тях.

Иван Костов заплаши, че ако КТБ фалира, той ще разкрие имената на виновниците за това. Икономистът каза, че хората, които заплашва много добре знаят, че те са виновни за фалита на КТБ. Иван Костов заяви, че за случващото се с банковия сектор са виновни не вложителите, а кредитополучателите и редица институции, които са бездействали години наред, пише БЛИЦ.