Цветан Василев вече официално се издирва и от международните власти

Цветан Василев вече официално е и на сайта на Интерпол. Снимката на шефа на КТБ е на официалния сайт на Интерпол, редом до тези на криминално проявените братя Галеви и Таки. Обвинението срещу Цветан Василев е в присвояване на средства в особено големи размери, което представлява особено тежък случай пред закона.

[caption id="attachment_420593" align="alignright" width="300"]Цветан Василев вече е на сайта на Интерпол Цветан Василев вече е на сайта на Интерпол[/caption]

Банкерът е издирван в абсолютно страни, които са членки на международната полиция, се казва в официално съобщение на прокуратурата. По-рано днес стана ясно още, че Софийски градски съд е наложил запор върху цялото имущество на Цветан Василев. Наказателният кодекс на страната предвижда от една до десет години затвор за престъпленията му.

Писмото, с което родната прокуратура е уведомена, че шефът на КТБ е обявен за международно издирване, е пристигнала унас още на 29 юли. В писмото се казва още, че от органите на реда в Австрия са изпратили официална справка от националната им база данни, че Цветан Василев не е пребивавал там, което означава, че слуховете, че банкерът се крие в столицата им Виена не са верни, научиха от ПИК.