Златка Димитрова продаде картината на търг

Златка Димитрова започва да се съвзема от сполетялата я трагедия.

Тя нарисува неродената си рожба и пусна картината на търг. Един от почитателите на Златка Димитрова спечели наддаването като предложи сумата от 500 лева за платното. Златка Димитрова подчерта, че спечелените от продажбата на картината, на която е изобразено нероденото й дете, ще отидат за благотворителност. Цялата сума ще бъде предоставена на дете в нужда – за извършването на спешни изследвания на малката Николета зад граница, са необходими около седем хиляди евро.

[caption id="attachment_420568" align="alignright" width="300"]Златка Димитрова продаде картината на търг Златка Димитрова продаде картината на търг[/caption]

През последните няколко дни Златка Димитрова се опитва да се върне към нормалния ритъм на живот. Тя напусна София и отиде при сестрата на възлюбения си Миро. При все множеството клетви, които е получавала по време на бременността си, в това число и от свекърва си, Златка Димитрова бе категорична, че не вини никого за сполетялата я трагедия. Едно е сигурно, че където и да отиде и каквото и да прави, болката от сполетялата я трагедия няма да отшуми скоро. Бургазлийката все още не може да преживее загубата на първото си дете, а и болката й е още по-силна заради факта, че няма къде да почете паметта на мъртвородената си рожба. Близки до Златка Димитрова изплакаха, че първородното й дете няма гроб и опело заради множеството бюрократични спънки.

Злати искала да погребе детето си и да го опее. Роднини на Златка Димитрова разказват, че това със сигурност е нямало да я утеши, но е щяло да й даде място, на което да ходи и да почете паметта на рожбата си. Свидетели на семейната трагедия споделят пред вестник „Уикенд”, че лекарите категорично отказали на Златка Димитрова да й дадат трупа на детето й. Те й препоръчали да не го вижда веднага щом станало ясно, че бебето е издъхнало в утробата й, за да я предпазят от посттравматичния шок, пише pik.bg.