Възражда ли се страховитата групировка ВИС?

Във възродената групировка ВИС ще бъдат поканени Злати Златев-Златистия и Боян Петракиев-Барона – пише „България днес”. Оказа се, че не малко от някогашните приближени на основателите на групировката – Васил Илиев и Георги Илиев може да се присъединят към структурата. Злати Златев-Златистия излезе от затвора, където трябваше да излежи присъда за убийство до 2021 г., за да се лекува в клиника във Варна. Някогашният бос на ВИС за Югозапада е с много разбито здраве, но въпреки това от възродената групировка искат да работят с повече близки хора. Боян Петракиев-Барона също може да намери място в новата структура. Възможно е в редиците на групировката да попадне и Любо Чука.

[caption id="attachment_420256" align="alignleft" width="300"]ВИС Братя Илиеви Братя Илиеви основаха ВИС през 1991 г.[/caption]

Фатик беше голям мъж и лоялен приятел, истински бос от старата школа” – коментират симпатизантите на ВИС във Фейсбук. Не такова е мнението обаче за Поли Пантев, който е бил изгонен от групировката. Извън полезрението на новата ВИС остават конкуренти като Маргините, Алексей Петров и Антон Петров-Хамстера. Относно някои от мъртвите босове от кореспонденцията става ясно, че Косьо Самоковеца също е бил лоялен към структурата. „Косьо беше добър приятел и ни липсва много” – обясняват новите висаджии за гръмнатия в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца. „Който е мъж, е във ВИС доживот” – твърдят младите борци. Абревиатурата ВИС означава вярност, инвестиции, сигурност. Структурата е създадена от братя Илиеви през далечната 1991 г.