Октай Енимехмедов се натиска да става народен представител

Октай Енимехмедов официално е решил да се пробва да става депутат. Мъжът, който нападна Ахмед Доган с пистолет по време на националната пресконференция на ДПС, е подал документи за народен представител от Бургас. Новината беше потвърдена официално, а Октай Енимехмедов е издигнат от инициативен комитет, който вече го е регистрирал в Районната избирателна комисия в морския град.

[caption id="attachment_420206" align="alignright" width="300"]Октай Енимехмедов напира за депутат Октай Енимехмедов напира за депутат[/caption]

Сред инициаторите е и братът на нападателя на Доган - Метин Енимехмедов, който стана популярен с танците си. Към момента документите са изрядни и няма никакви пречки Октай Енимехмедов да бъде издигнат за кандидат-депутат. Първо обаче е необходимо инициативният комитет да събере поне 1000 подписа в подкрепа на кандидата си.

Това трябва да се случи до 3 септември, след което подписката ще бъде изпратена в РИК, а след това и в ГРАО, за проверка на истинността на подписалите се хора. Едва когато тази проверка приключи, Октай Енимехмедов официално ще бъде регистриран като кандидат за народен представител. Припомняме ви, че нападателят на Доган опита да се кандидатира и на предходните парламентарни избори, но удари на камък след като се оказа, че част от ЕГН-та на хората от подписката не са действителни, припомнят от "24 часа".