Килърът на Филип Найденов-Фатик вече не е между живите

Истинският убиец на Фатик бил премахнат, за да не „пропее” – това разкрили свидетели срещу бандата „Килърите 5” – пише „България днес”. Разкритието идва дни след като на19 август се навършиха 11 години от разстрела на сочения за Крал на амфетамините. Пред спецпрокурорите свидетел е посочил Асен Петров-Шаки за човека, разстрелял Найденов. Митичният наркобарон Фатик е направен на решето малко около обяд, когато сребристият му Мерцедес спира на червен светофар на столично кръстовище. Изведнъж от спрян наблизо автомобил изскачат двама мъже, които откриват стрелба по Мерцедеса с автомат Калашников.

[caption id="attachment_420172" align="alignleft" width="300"]Филип Найденов-Фатик Фатик гърми на сватбата на Георги Илиев и успява дори да се простреля от небрежност[/caption]

По колата са изстреляни над 30 куршума, а Филип Найденов загива на място. След атентата са арестувани Шаки и още хора на Йоско Костинбродския, които впоследствие са освободени. Шаки може и временно да се е измъкнал от лапите на Темида, но не и от мафиотските закони. Година по-късно, в последния ден на август той се преселва при Фатик. Шаки е покосен от куршуми в кафене, използвано като букмейкърски пункт в кв. Княжево. Още тогава се подозира, че стрелбата може и да е вендета за убийството на Фатик – отбелязва изданието.

Официално и досега убийството на Филип Найденов остава неразкрито – не е открито оръжието, нито пък има свидетели. Вероятно Шаки е премахнат, за да не „пропее” при евентуална негова следваща издънка пред полицията – твърдят хора от ъндърграунда.