Георги Илиев премахнат от снайперист №1 на мафията – Красимир Станчев-Легионера

След убийството на Георги Илиев на 25 август 2005 г., според оперативна информация на МВР, мократа поръчка е платена от Митьо Очите или от Братя Галеви. Възможно е това да е сторил и сръбският мафиот Сретен Йосич – пише „Уикенд”. Някой от тях плаща хонорара от 1 млн. долара на Красимир Станчев-Легионера. Чистач №1 на мафията също е засичан в Слънчев бряг и в Несебър в дните преди убийството на боса на ВИС-2. Информатори на МВР се заклеват, че са виждали нееднократно Краси Легионера заедно с Митьо Очите в Несебър непосредствено преди екзекуцията на Георги Илиев. Ролята на Райко Кръвта и хората му от Перник в тази поръчка най-вероятно е била свързана с обезпечаването на маршрут, по който да се измъкне наемният килър Краси Легионера.

[caption id="attachment_420084" align="alignleft" width="300"]Георги Илиев Георги Илиев застрелян от Краси Легионера[/caption]

В средата на август Райко Кръвта заминава на почивка в Несебър, където отсяда в дома на Митьо Очите. Случайно или не, но в този период несебърският гангстер също е в немилост от боса на ВИС-2. Разказва се случка на пристанището на Свети Влас – Георги Илиев качва Митьо Очите на яхтата „Маями” и го пребива почти до смърт на борда, след което го изхвърля в морето. Бодигардът на несебърския гангстер – Широката, го спасява с джет. Говори се, че Георги Илиев разжалва Митьо Очите, тъй като несебърският гангстер и бандата му отвличат и изнасилват брутално 4 момичета, работещи като платени жрици на Слънчев бряг за сутеньора на ВИС-2 Светльо Пелтека. На 25 август, 2005 г. Георги Илиев е ликвидиран от снайперист, докато полива победата на футболния си тим Локомотив-Пловдив над сръбския РАД в бар „Буда” в Слънчев бряг.