Христо Иванов, настоящият служебен министър на правосъдието, плащал на демонстрантите срещу кабинета Орешарски

Христо Иванов, настоящият служебен правосъден министър, е плащал на протестиращите, които искаха оставката на кабинета, оглавяван от Пламен Орешарски. И които в крайна сметка сполучиха в исканията си. Скандалното твърдение идва от Волен Сидеров, който е категоричен, че Протестна мрежа на Христо Иванов са движели хорското недоволство, а зад тях самите стоят редица американски фондации.

[caption id="attachment_420059" align="alignright" width="300"]Христо Иванов Христо Иванов[/caption]

Лидерът на Атака твърди, че в кампанията за оставката на правителството на Пламен Орешарски се е намесил лично и американският сенатор Маккейн, по време на посещението си в България. Именно тогава той се срещнал с все още действащия премиер Орешарски и го заплашил, че ако не изпълни 4 американски искания, ще бъде свален от власт. Тези искания включвали страната ни да се включи във военните действия в Украйна, за да участваме във война срещу Русия, да сключим търговски договор със САЩ, а също и да произвеждаме от генно модифицираните семена на американската компания Монсанто, което на практика би вързало родните производители да зависят от тях. Освен това от САЩ настояли Южен поток да бъде спрян незабавно.

Настояването за въвличане на страната ни във война обаче уплашило Орешарски и той предпочел да се оттегли, предават от ПИК.