Папа Франциск прогнозира, че скоро ще се пренесе в Отвъдното

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск направи разтърсващо пророчество, което остави журналистите безмълвни.

Папа Франциск твърди, че ще напусне този свят до три години. Той за пръв път проговори пред обществото за своята смърт. Папа Франциск направи изненадващото пророчество на път за Ватикана след петдневната си апостолическа визита в Южна Корея. Той разкри, че е наясно, че не му остава още много живот и прогнозира, че ще се пренесе в Отвъдното след 2-3 години. Откровението за пътя към Божия дом бе направено пред журналистите в самолета, с който отпътува към Ватикана.

[caption id="attachment_419885" align="alignright" width="300"]Папа Франциск прогнозира, че скоро ще се пренесе в Отвъдното Папа Франциск прогнозира, че скоро ще се пренесе в Отвъдното[/caption]

Папа Франциск подчерта, че предвид наближаването на земния му живот, все по-често се замисля за грешките и греховете, които е направил по време на земния си път. Той заяви, че прави всичко възможно да се предпазва от горделивост, тъй като дните му, са преброени. Думите на папа Франциск бяха цитирани от индийския вестник „Хиндустан таймс". Източници от Ватикана разкриват, че това не е първият път, в който папата говори за своята смърт. Той е отварял и преди това тази тема в тесен кръг. Запознати коментират, че вероятно наистина има някакво предчувствие, щом си е позволил да сподели тези мрачни мисли в прав текст пред журналистите.

В проведения на борда на самолета разговор, папа Франциск е намекнал пред журналистите, че не е изключена вероятността да се оттегли от папския престол. Припомняме, че така направи предшественикът му Бенедикт ХVI. Папа Франциск успокои привържениците си, че ще прибегне до тази мярка, ако се окаже, че вече не е в състояние да изпълнява своите задължения като глава на Римокатолическата църква. Преди да бъде избран за водач на Римокатолическата църква папа Франциск носеше светското име Хорхе Марио Берголио. Той седна на престола на Св. Петър след като бе избран на конклава, проведен на 13 март, миналата година (2013 г.), пише vsekiden.com.