Стрелецът Петко Петков от Лясковец е вменяем

Неочакван обрат претърпя случаят Лясковец, при който психарят Петко Петков уби баретата Емил Шарков.

Кървавата трагедия се разигра при барикадирането на Петко Петков в дома му в Лясковец. Последните експертизи на стрелеца сочат, че той е напълно вменяем и в този ред на мисли може да понесе цялата тежест на правосъдната система заради убийството на Емил Шарков. Информацията от резултатите от психиатричната експертиза бе изнесена днес пред журналисти от зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Припомняме, че той взе участие в националното съвещание на Министерството на вътрешните работи.

[caption id="attachment_419861" align="alignright" width="300"]Стрелецът Петко Петков от Лясковец е вменяем Стрелецът Петко Петков от Лясковец, за който се твърди, че е убил Емил Шарков, е вменяем[/caption]

В заключение Борислав Сарафов посочи, че досъдебното производство по случая Лясковец върви към своя край, допълвайки, че предстои да бъде повдигнато обвинение срещу Петко Петков, пише pik.bg.

Според последната информация по случая с кървавата баня в Лясковец, Емил Шарков е бил убит от приятелски огън. Случаят Лясковец е на път да се превърне в римейк на кървавата баня, която се разигра преди години в столичния квартал „Белите брези”. Разтърсващото разкритие бе направено от адвоката на стрелеца Петко Петков – Иво Пазарджиев. Юристът, който пое защитата на стрелеца Петко Петков за първи път си позволи да разкрие неподозирани тайни от разследването в началото на юни. Правозащитникът заяви, че е бил на мястото, на което се е разиграла кървавата драма, отнела живота на Емил Шарков и това, което му е направило впечатление е било, че куршумите са били само отвън. На практика това означава, че Петко Петков не е стрелял по отряда. Адвокат Пазарджиев подчерта, че категорично изключва възможността майката на Петко Петков – Стефанка да е гърмяла.

Баретата Емил Шарков имал изключително силна емоционална връзка с дъщеричката си. Момиченцето почувствало, че баща й вече не е между живите преди трагичната вест да бъде съобщена на семейството. Вдовицата на Емил Шарков – Милена разкрива, че дъщеря им предусетило смъртта на баща си още в сутрешните часове на 14 март.