Случаят с Валя от Бургас вероятно е към своя край

Прокурор Димо Маджаров разкри, че съвсем скоро ще излязат резултатите от важна експертиза, която ще разкрие истината за Валя от Бургас.

Прокурорът посочи, че по случая с Валя от Бургас е назначена много специфична експертиза, която не може да бъде изготвена в града. Резултатите от нея ще станат ясни до дни. Маджаров потвърди, че ако въпросната експертиза не докаже, че Валя от Бургас е била убита, ще приключат разследването.

[caption id="attachment_419850" align="alignright" width="300"]Случаят с Валя от Бургас вероятно е към своя край Случаят с Валя от Бургас вероятно е към своя край[/caption]

Обвинителят припомни, че когато бе открито тялото на Валя от Бургас, то бе разложено. Поради тази причина не са били открити каквито и да е конкретни доказателства, които да насочат разследващите към причината довела до смъртта й. Назначената специална експертиза се казва "Диатомейд" и може да бъде изготвена само в морската ни столица Варна, посочва Маджаров. От резултатите от тази експертиза ще стане ясно дали Валя от Бургас е била удавена или става въпрос за самоубийство. Прокурор Маджаров посочи, че поради напредналия стадий на разлагане на трупа на младата медицинска сестра, не е имала бели дробове и не може да бъде потвърдено, че е удавена.

Прокурор Димо Маджаров заяви, че приятелят на Валя от Бургас – Валентин Георгиев не е възпрепятствал разследването по никакъв начин. Прокуратурата не разполага с данни, които да сочат, че Валентин е осуетил по някакъв начин работата на разследващите. Обвинителят подчертава, че няма за какво да бъде обвинен Валентин Георгиев, а това, че се интересува от разследването е напълно разбираемо предвид силната емоционална болка, която му е нанесъл инцидентът.

Припомняме, че тялото на Валя от Бургас бе открито на 19 май в доста напреднала фаза на разложение. Сигналът за трупа бе подаден от тийнейджър, който се натъкнал на разтърсващата гледка на вълнолома от страна на морската гара. Тялото на Валя от Бургас бе разпознато от нейните близки по снимки на дрехите, с които е била облечена, пише pik.bg.