Масова паника заради опасността от ебола в страната ни

Опасност от епидемия от ебола грози страната ни. Разтревожени жители на Малко Търново алармират пред медиите, че се страхуват от заразяване с ебола заради всекидневно преминаващите през турско-българската граница бежанци. Всекидневно през границата преминават около 20-30 души. Бежанците са не само от Сирия, но и от Афганистан и Ирак.

Жители на Малко Търново алармират, че дори полицаите се страхуват да се доближат до бежанците и не им слагат белезници. Местното полицейско управление вече се е снабдило с дезинфектанти.

[caption id="attachment_419806" align="alignright" width="300"]ебола Опасност от ебола грози страната ни[/caption]

Бежанците, влизащи в родината ни преминават през село Сливарово. В него живеят няколко семейства пенсионери.

Доктор Ангел Кунчев коментира ситуацията. Той заяви, че ни грози не само опасност от ебола, но и нахлуването на редица други вируси в страната ни. Медикът е категоричен, че е трудно да се прогнозира опасността от ебола.

Той заяви, че след края на тази седмица ще може да се установи дали разпространение на заразата се ограничава или увеличава. Ангел Кунчев сподели, че никой не е очаквал толкова висока смъртност в резултат от заразата с ебола.

Той поясни, че е трудно пациентите болни от ебола да бъдат изолирани. Според него единственият начин за предотвратяване на заразата с ебола е да се ограничи достъпът на носители на заболяването до страната ни, пише ПИК.