Цветан Василев е готов на всичко, само и само да отърве затвора

Цветан Василев прибягва до всякакви отчаяни ходове, само и само да се отърве от правосъдието. Банкерът, който се покри в чужбина след скандала с КТБ, се мъчи да избегне ареста като е обжалвал задочно заповедта за ареста му. Според специалисти обаче шансовете му да успее са минимални. Основното обвинение е, че Цветан Василев е склонил умишлено главният касиер на банката - Маргарита Петрова и изпълнителният директор Орлин Русев да се разпоредят с огромната сума от 206 милиона лева.

[caption id="attachment_419790" align="alignright" width="300"]Цветан Василев се мъчи да отърве затвора Цветан Василев се мъчи да отърве затвора[/caption]

Поради факта, че Цветан Василев от 10 юни се е покрил в чужбина, от прокуратурата трябваше да му повдигнат задочно обвинение, а в последствие - и да поискат издаването на европейска заповед за задържането му. Веднага щом заповедта стана факт, Цветан Василев се изстреля скоропостижно от Виена, където се криеше, и отпраши за Дубай. Причината? В арабската страна заповедта за арест няма тежест и банкерът на практика може да си живее необезпокояван там.

Тази тактика вече беше приложена повече от успешно от дупнишките братя Галеви и наркобоса Таки. Които успяха по този начин да финтират родното правосъдие, припомнят от ПИК.