Съратник на Георги Илиев увековечава висаджийските босове

Паметник на Георги Илиев и брат му Васил ще бъде вдигнат у нас – пише „България днес”. Инициативата е на хора, възраждащи структурите на някогашната силова групировка ВИС. Мястото, на което ще бъде издигнат монумент на убитите братя, все още се пази в тайна – отбелязва изданието. „Засега не искаме да го обявяваме заради излишния шум в медиите” – обясняват новите висаджии. От групировката обясняват, че ръководството е в ръцете на борд, но негов шеф е Росен Карана, приятел и съратник на Георги Илиев. Самият той потвърджава пред изданието на паменика, но отказва повече конкретни данни.

[caption id="attachment_419673" align="alignleft" width="300"]Георги Илиев Васил Илиев Двамата братя на сватбата на Георги Илиев[/caption]

„Не желаем да се шуми, защото знаем, че ще има излишна полемика. Мястото все още се обсъжда. Ако зависи от мен – това ще е родното място на братята – Кюстендил, и аз съм от там” – обяснява пред изданието Карана. От структурите отхвърлят обвиненията, че набират фенове през социалните мрежи, а обясняват, че коминикират през тях заради огромния брой почитатели на ВИС. Другата година се навършват 20 години от убийството на основателя на ВИС Васил Илиев и 10 години от смъртта на брат му Георги Илиев, който възроди ВИС-2. Не е изключено инициативата за вдигане на техен монумент да е свързана именно с тези кръгли годишнини. Двамата братя имат много почитатели във Фейсбук, които в специални групи милеят по миналото и славното време на ВИС.