Цигани тъпчат двегодишното си детенце с хапчета, за да прибират по-големи социални помощи

Цигани системно тровят детето си с лекарства, за да прибират повече пари. Разследване на Агенция за закрила на детето в Ихтиман е установила, че двама родители от ромски произход нарочно тъпчели двегодишното си детенце с медикаменти, за да го изкарат постоянно болни и съответно да вземат повече пари уж за лечението му.

[caption id="attachment_419544" align="alignright" width="300"]Цигани тровят детето си умишлено Цигани тровят детето си умишлено[/caption]

Наглото семейство живее в Долна баня, а измамата им била разбита след като лекарите се усъмнили в симптомите на детенцето. Оказало се, че за последните десет месеца малчуганът бил приеман многократно в болница и все с едни и същи симптоми - главоболие, разширени зеници, слаб пулс.

Това накарало докторите да проведат по-задълбочени изследвания, които показали, че състоянието на малчугана е вследствие на погълнато прекалено голямо количество от сънотворното деанксит, което по принцип се отпуска само с рецепта.

Това обаче далеч не е всичко, с което двамата цигани дрогирали бебето си. В организма на детето били открито още лекарството за високо кръвно клонидин. Медиците незабавно сигнализирали Агенцията за защита на детето, че бебето е тровено умишлено, с цел да се вземат по-високи социални помощи, които за дете с над 50§ инвалидност са 240 лева на месец + 100 лева детски + 195 лева за лечение, предават от БЛИЦ.