Режим на тока през зимата е надвиснал над България

Режим на тока заплашва страната ни. За това предупредиха от Министерството на икономиката и енергетиката. В официално съобщение от ведомството се казва, че заради енергийната криза е напълно възможно българското население да бъде принудено да търпи режим на тока и то през най-тежкия сезон - зимата.

[caption id="attachment_419140" align="alignright" width="300"]Режим на тока заплашва България Режим на тока заплашва България[/caption]

От служебния кабинет се ангажираха да вземат всички необходими мерки, за да предотвратят тази опасност. За целта те смятат да работят за стабилизиране на енергийния сектор в България и за подобряване на ефикасността на работа на предприятията, ангажирани в тази сфера. Освен това ще бъде структуриран Енергиен борд, в който участие ще могат да вземат всички заинтересовани страни.

За тази цел ще трябва всеки участник на енергийния пазар в България да направи съответните компромиси, за да се гарантира стабилността на системата. В противен случай това ще се отрази най-негативно на крайния потребител - обикновения български гражданин. За такава опасност първа заговори Екатерина Захариева - вицепремиерът на служебното правителство.

Предишните управляващи обаче категорично отрекоха подобна възможност, научиха от БЛИЦ.