Летен вирус натръшка стотици само в рамките на една седмица

Вирусолози алармират, че в страната върлува страшен летен вирус.

Страшният летен вирус вече е успял да натръшка стотици сънародници. Пред лекарските кабинети се извиват километрични опашки от пациенти, паднали в жертва на въпросния летен вирус.

Вестник „Телеграф” посочва на страниците си, че тазгодишният летен вирус не се различава особено от предходните години. Той се изразява в повръщане и разстройство. Само в рамките на една седмица страшният летен вирус е успял да тръшне 666 души.

[caption id="attachment_418956" align="alignright" width="300"]Вирусолози алармират, че опасният летен вирус се предава много лесно Вирусолози алармират, че опасният летен вирус се предава много лесно[/caption]

Най-тежко е положението по родното Черноморие, където държавната помощ е кът. Частните клиники и кабинети успяха да яхнат вълната и изнудват заразените с летен вирус. Те буквално дерат кожите на повалените от вируса българи и чужденци. Освен множеството случаи на разболели се от ентероколит, има 49 заболели от ротавирусен гастроентерит, 15 са повалени от салмонела, а 19 от дизентерия.

За двудневен престой в болницата с тазгодишния летен вирус, вливанията на соли и глюкоза, които се борят срещу обезводняването на организма, в Слънчев бряг ще ви излезе около хиляда евро. Потърпевши вече пропищяха от баснословните суми. Те изплакаха и че за транспортиране извън региона на Бургас, линейките са определили тарифа от 25 лева. От няколко дни пред лекарските кабинети по хотелите и частните клиники по Южното Черноморие се вият километрични опашки от хора, повалени от чревни инфекции.

Повалените от летен вирус, които успеят да устискат до София пък стават жертва на друго дране на кожа – там обезводнените хлапета се лекуват в частни клиники срещу 100 лева на ден. Разбира се на пръв поглед таксата е доста по-поносима на фона на хиляда евро за двудневно лечение в частна клиника по Черноморието, но въпреки това е непосилна по джоба на мнозина българи. Специалистите са категорични, че става дума за изключително остър летен вирус, който се предава изключително лесно по въздушно-капков път и съветват в никакъв случай да не го подценявате, пише Блиц. В някои от случаите тазгодишния летен вирус е придружен и от висока температура, която отшумява в рамките на 2-3 дни.