Слънчев бряг е изправен пред същинско бедствие, което може да доведе курорта до фалит

Слънчев бряг е изправен пред истинска екологична катастрофа. Един от най-посещаваните ни курорти трябва да се справи със сериозно бедствие, което може да му коства туристите, а от там да доведе до фалит и целия комплекс. Става въпрос за плажната ивица на Слънчев бряг, която от няколко дена е на 70% покрита с дебел пласт водорасли, изхвърлени от морето.

[caption id="attachment_418848" align="alignright" width="300"]Слънчев бряг пред екологична катастрофа Слънчев бряг пред екологична катастрофа[/caption]

На всичкото отгоре морските растения не са само по пясъка ами се разпростират и на 3-4 метра навътре във водата. Това естествено отблъсква туристите, голяма част от които предпочетоха да напуснат курорта с мърморене. Малкото, които се осмелиха да останат, изобщо не припарват до водата.

Освен, че изглеждат доста гнусно, водораслите са истински инкубатор за зарази и вируси. Само за последните два дена лекарските кабинети в Слънчев бряг са се напълнили с туристи с оплаквания от чревни инфекции.

В същото време концесионерът на плажната ивица в Слънчев бряг бездейства и не предприема никакви мерки да изчисти мястото. А това със сигурност се отразява пагубно както на туристите, така и на местните хотели и заведения, предават от ПИК.