Цветан Василев се срещал често с Кирил Желев

Нова порция скандални срещи на мажоритарния собственик на КТБ – Цветан Василев изплува наяве.

Оказва се, че офиса на Цветан Василев е бил посещаван многократно от Кирил Желев по времето, в което е оглавявал Агенция „Митници”. Информацията бе публикувана от Информационна агенция „ПИК”, която цитира свои добре осведомени източници. Те твърдят, че честите визити на Кирил Желев в офиса на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев са станали обект на оперативен интерес. По-странното обаче е, че Желев е бил засичан да посещава офиса на Цветан Василев и след като е освободил заемания висок пост в Агенция „Митници”.

[caption id="attachment_418813" align="alignright" width="300"]Цветан Василев се срещал често с Кирил Желев Цветан Василев се срещал често с Кирил Желев[/caption]

Припомняме, че митничар №1 успя да се задържи на поста си твърде кратко време – едва 60 дни. Кирил Желев бе назначен за шеф на Агенция „Митници” на 2 септември 2013 година. През краткото си управление, той дори не успя да се сдобие със заместници, а камо ли да подобри работата в повереното му ведомство. По време на управлението му, митниците продължиха работата си по стария начин. Единственият наследен от Желев зам.-директор – Николай Петров все още няма допуск до класифицирана информация при все, че оглавява ресор „Митническо разследване и разузнаване”. Кирил Желев стана шеф на Агенция „Митници” след продължилото доста време боледуване на бившия шеф Ваньо Танов. Назначението на Желев бе по настояване на червените редици, тъй като е дългогодишен кадър на БСП.

Кирил Желев е бил ковчежник на БСП и депутат в няколко Народни събрания. Припомняме, че по време на управлението наТройната коалиция, той бе и зам.-министър на финансите. Веднага след като бе съобщено за повишението на Кирил Желев, бе извършена и друга странна рокада – Агенция „Митници” бе оглавена от Павел Тонев, който бе назначен от тогавашния министър на финансите Петър Чобанов, пише pik.bg. Тепърва предстои разследващите да уточняват поводите за честите срещи между скандалния банкер Цветан Василев и бившия митнически шеф.