Истината за Таня Андреева излезе наяве

Истината за чистката, извършена от Таня Андреева в последните часове от управлението й, излез наяве. Оказа се, че зад чистката, извършена от нея, буквално в последните минути, докато тя беше на поста на министър на здравеопазването в подалото оставка правителство, стоят личните интереси на Таня Андреева и определен кръг от хора.

Източник на "24 часа" разкри, че Таня Андреева е предприела тези мерки заради обществени поръчки в здравеопазването. Става въпрос за проекти финансирани от ЕС, възлизащи на обща стойност 120 милиона лева. Първоначално беше обявено, че общата сума ще бъде 10 милиона лева, но в последствие се оказа, че тя е в пъти по-голяма.

[caption id="attachment_418726" align="alignright" width="300"]Таня Андреева Истината за Таня Андреева излезе наяве[/caption]

Минути преди да напусне поста си Таня Андреева освободи директорите на "Пирогов", Университетска болница в Плевен, както и в Онкологичната болница.

Настоящият здравен министър Мирослав Ненков отмени разпоредбите на Таня Андреева, встъпвайки в длъжност. По случая се извършва проверка.

Споразумението с ЕК за изпълнението на проектите е било подписано преди броени дни. Най-много средства са предвидени за реформи в спешната помощ.

Таня Андреева коментира твърденията, че зад уволненията стоят интереси на определен кръг, като пълна измислица. Тя заяви, че се е наложило ръководството на Пирогов да бъде сменено заради лошо управление и големия размер на натрупаните дългове през последните години, пише ПИК.