От Министерството на регионалното платили за завършване на участъци от магистрали Хемус и Струма, по тях не е вършена никаква работа

Министерството на регионалното развитие е плащало за ремонти на магистрали без по тях да е извършвана каквато и да е дейност! Жестокият скандал е на път сериозно да разтресе ведомството след като стана ясно, че за няколко обществени поръчки, свързани с инфраструктурата на страната, е извършвано плащане. Без на практика да са започвали каквито и да се строително-ремонтни дейности.

[caption id="attachment_418600" align="alignright" width="300"]Даниела Терзиева в далавера с ремонт на магистрали Даниела Терзиева в далавера с ремонт на магистрали[/caption]

Вече са събрани доказателства, че в участъците от магистрали Хемус и Струма няма и помен и започване на каквато и да е работа по укрепването им. В същото време в протоколите на Министерството е отбелязано, че ремонтът не само е започнал, ами дори е завършил, което пък е послужило като мотив за солидно заплащане на фирмата "изпълнител".

Сделката е извършена докато начело на ведомството беше Даниела Терзиева, която стана печално известна със забавянето при пускането на важни пътни артерии. Нещо повече, скандалната афера е станала със съдействието на съпругата на един от най-високопоставените политици в страната, научиха от Агенция ПИК. От Европейската комисия са констатирали наглите измами и тепърва предстои да бъдат взети мерки срещу нарушителите.