Красимир Гергов отрича да е превеждал пари на Бареков

След като по-рано днес името на Красимир Гергов бе забъркано в спора между евродепутата Николай Бареков и лидера на РЗС Яне Янев, бизнесменът реши да разкрие публично в какви отношения е с бившия телевизионер.

Красимир Гергов отхвърли категорично обвиненията на Яне Янев, че е давал пари на Николай Бареков. Бизнесменът подчерта, че като цяло не вижда смисъл да се оправдава и да дава обяснения за нещо, което не е направил. Красимир Гергов подчерта, че изобщо не го интересува какво говорят политиците, защото те са тези, които правят политика, а такива като него правят бизнес.

[caption id="attachment_418474" align="alignright" width="300"]Красимир Гергов отрича да е превеждал пари на Бареков Красимир Гергов отрича да е превеждал пари на Бареков[/caption]

Пред Информационна агенция „ПИК” Красимир Гергов призова политиците да продължават да си правят политиката, но да оставят бизнеса да си върши работата.

Припомняме, че по време на вчерашната извънредна пресконференция, председателят на РЗС Яне Янев заяви, че Николай Бареков е получил сумата от 4 700 000 долара чрез рекламна агенция „Пиеро”, която е собственост на Красимир Гергов. На този упрек, Николай Бареков отвърна с думите, че Яне Янев е пълен „малоумник”. Той подчерта, че категорично застава зад думите си и оценката, която дава на Янев. Николай Бареков се присмя на Яне Янев, че отново е станал за смях. След като внимателно разгледал документите, внесени от Янев във Върховната касационна прокуратура, евродепутатът разбрал, че е бил сбъркан с бизнесмена Красимир Гергов. Той изрази съжалението си, че Красимир Гергов е бил замесен в цялата тази ситуация.

Николай Бареков потвърди информацията, че гореспоменатата фирма е собственост на Красимир Гергов, но подчерта дебело, че не е получавал нито лев от там. Яне Янев пък на свой ред оповести, че вече води едно дело срещу Николай Бареков и възнамерява да заведе и второ заради глупостите, които евродепутатът избълвал по негов адрес тази сутрин. Янев се закани в хода на делото да поиска експертиза за психическото състояние на Николай Бареков, който според него е видимо деградирал субект, пише pik.bg.