Бареков твърди, че е единственият, който не е преговарял с Бойко Борисов

Евродепутатът и председател на ББЦ Николай Бареков извади нова порция разкрития за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Николай Бареков посочи, че от самопризнанията на Радан Кънев за единичните срещи на Бойко Борисов с представители на Реформаторския блок става ясно, че председателят на ГЕРБ почти е успял да приватизира цялото политическо пространство в България. Бареков обаче изтъкна, че Бойко Борисов не е успял да вербува неговата партия – ББЦ. Дали не е твърде рано да се гордее с това е въпрос на време да се разбере, твърдят политически наблюдатели. Не е изключено някои от представителите на ББЦ да преминат в редиците на ГЕРБ.

[caption id="attachment_418263" align="alignright" width="300"]Бареков твърди, че е единственият, който не е преговарял с Бойко Борисов Бареков твърди, че е единственият, който не е преговарял с Бойко Борисов[/caption]

Николай Бареков посочи, че е повече от очевидно, че именно Бойко Борисов е човекът, който държи на къса каишка като ловни кучета около господаря си Реформаторския блок. Той твърди, че проектът АБВ е бил създаден с една единствена цел – да обслужи интересите на Бойко Борисов, събирайки гласовете от лявото политическо пространство в негова полза. Председателят на „България без цензура” посочва, че единствената съпротива на Бойко Борисов е да се превърне в една голяма патриотична, центристко-дясна формация като ББЦ. Бареков се закани, че ще направи такава формация. Той дори гарантира, че е единственият политик, който не е провеждал преговори с Бойко Борисов.

Лидерът на ББЦ заяви, че се е виждал с Бойко Борисов преди две години и половина в телевизионното му студио. Евродепутатът обаче подчерта, че ден преди да напусне коалицията „България без цензура”, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е ходил на кафе при Бойко Борисов. Бареков заяви, че Каракачанов, когото много уважава, сам е признал, че е ходил на кафе при Бойко Борисов. Той посочи, че в това няма нищо лошо, допълвайки, че подобни срещи не бива да се провеждат поотделно и не трябва да се търгува по този начин. В заключение Бареков посочи, че по всяка вероятност ще има нова коалиция, която ще се казва „Банкя”, пише pik.bg.