Има вероятност КТБ никога да не отвори

Банкерът Левон Хампарцумян коментира случващото се с КТБ и препоръката на Брюксел незабавно да бъдат изплатени гарантираните депозити на клиентите на банката.

Левон Хампарцумян, че съществува вероятност банката на Цветан Василев повече никога да не отвори врати. Той заяви, че на теория тя може да бъде спасена, но на практика това е невъзможно.

[caption id="attachment_418224" align="alignright" width="300"]КТБ Съдбата на КТБ става ясна през септември[/caption]

Председателят на банковата асоциация у нас разкри, че на съдбата на КТБ ще стане ясна, едва след като излязат докладите на одиторите през месец септември. Той допълни, че едва тогава банката може да бъде обявена в несъстоятелност.

Левон Хампарцумян припомни, че това е условието сумите от гарантираните депозити да бъдат изплатени на гражданите - банката трябва да бъде обявена в несъстоятелност.

Банкерът коментира и варианта акционерите в КТБ да я спасят. Той е убеден, че това няма да се случи, тъй едва ли някой ще иска да инвестира пари в банка, където има огромен дефицит. Левон Хампарцумян допълни, че сътресението в КТБ не е разклатило банковата система у нас. Шефът на асоциацията на банките у нас заяви, че след кризата в КТБ влоговете в някои банки са намалели, но в други са се увеличили.

Левон Хампарцумян е категоричен, че БНБ няма вина за случващото се в КТБ, пише ПИК.