Цветан Василев никога не е бил близък с ДПС, твърди Йордан Цонев

Съвсем скоро мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев ще се изправи пред съда.

Това предвижда депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той е категоричен, че истината за Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва да излезе най-после наяве. Йордан Цонев определи проблемът с КТБ и в частност с мажоритарния собственик на банката Цветан Василев като криминален, подчертавайки, че това е самата истина. От думите на Йордан Цонев става ясно, че Цветан Василев никога не е бил близък с ДПС.

[caption id="attachment_418079" align="alignright" width="300"]Цветан Василев никога не е бил близък с ДПС, твърди Йордан Цонев Цветан Василев никога не е бил близък с ДПС, твърди Йордан Цонев[/caption]

Депутатът от ДПС коментира и случващото се около евродепутата Николай Бареков. Йордан Цонев е на мнение, че ДПС няма основателна причина да тъгува за случващото се с Николай Бареков, тъй като не играят от един отбор, а са опоненти. Той не предвижда светло бъдеще за проекта на Николай Бареков „България без цензура”, тъй като създателят му Цветан Василев ще се изправи много скоро пред съдебните власти, пред които трябва да даде обяснение за случващото се в КТБ.

В ефира на Нова тв депутатът от ДПС коментира и друга наболяла тема - актуализацията на бюджета. Според него е необходимо бюджетът да бъде актуализиран. Той е на мнение, че по бюджета трябва да бъдат извършени три промени най-важната, от които е вдигане на нивото на дефицита. Йордан Цонев засегна и наводнението, което застигна Мизия, признавайки, че колегата му Камен Костадинов му е разказал страшни неща за там, пише pik.bg, позовавайки се на информация на novini.bg. В заключение депутатът от ДПС посочва, че петте милиарда лева, които са останали във фонда, който е отделен за бедствия и аварии са твърде недостатъчни.

По-рано днес директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Николай Николов обяви в предаването „Преди всички” по Българското национално радио, че щетите от наводненията само през последните десетина дни възлизат на стойност над 500 милиона лева.