Съветник на Росен Плевнелиев по еврейските въпроси е бил намушкан с нож, полицията крие инцидента

Съветник на Росен Плевнелиев е бил наръган с нож в Пловдив. 61-годишният мъж е бил намушкан съвсем целенасочено с цел да бъде убит. Инцидентът се е случил преди цели пет дена, но по неизяснени причини от органите на реда мълчат упорито и отказват да разгласят подробности по случилото се. Нещо повече, престъплението дори не е отразено в официалния бюлетин на МВР.

[caption id="attachment_417887" align="alignright" width="300"]Съветник на Росен Плевнелиев е бил наръган в Пловдив Съветник на Росен Плевнелиев е бил наръган в Пловдив[/caption]

Пострадалият мъж е чужденец и е съветник на Росен Плевнелиев по еврейските въпроси. Самият той е от еврейски произход и е представител на неправителствена организация. Нападателите са го намушкали няколко пъти в неделя призори. Само няколко часа по-късно в Пловдив е пристигнал посланикът на Израел в България Шаул Камиса Раз, който незабавно е отишъл в болницата, за да разбере какво е състоянието на ранения.

Самият той е настанен в Медлайн клиник, която е собственост на почетния консул на Израел доктор Невен Енчев. Два дена след постъпването си съветникът на Росен Плевнелиев е пожелал да бъде изписан и е заминал за София, научиха от "24 часа". Най-вероятната причина за нападението е любовен триъгълник.