Цветан Василев от няколко месеца се крие във Виена, не се знае дали вече е задържан

Цветан Василев вече официално се издирва в цяла Европа. Срещу банкера е била издадена европейска заповед за арест още преди три дена, научиха от Дарик радио, позовавайки се на източници, пожелали анонимност. Както знаете, Цветан Василев от няколко месеца се е установил във Виена, където, според запознати, се крие след скандалите около банката му КТБ.

[caption id="attachment_417829" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев[/caption]

Все още липсва официална информация дали скандалният банкер вече е задържан. От прокуратурата в България също отказват да разкрият дали срещу него са повдигнати обвинения, каквато информация се появи в австрийския вестник "Стандарт", при това за пореден път.

Според медията Цветан Василев ще трябва да отговаря пред съда по обвинение във финансови злоупотреби. Към момента заради това в ареста се намират Маргарита Петрова - главен касиер на КТБ, и Борян Кючукова, заместник-главен счетоводител на банката.

Главната счетоводителка на финансовата институция Мария Димова успя да се измъкне от престоя в ареста заради здравословни причини и в момента се намира под домашен арест, припомнят от Агенция ПИК.