Цветан Цветанов е намислил да направи кардинални промени в структурата на МВР, ако ГЕРБ се върнат на власт

Цветан Цветанов е решил да направи кардинални промени в структурата на МВР, ако ГЕРБ се върнат на власт. Бившият министър на вътрешните работи възнамерява отново да върне ГДБОП в ДАНС като част от програма "Сигурност" на партията му. По думите на Цветан Цветанов в момента се наблюдава страхотна неадекватност от страна на спец службите, тъй като в ДАНС има твърде много отдели, занимаващи се с банковия сектор.

[caption id="attachment_417820" align="alignright" width="300"]Цветан Цветанов гласи чистка в МВР Цветан Цветанов гласи чистка в МВР[/caption]

Запознати издават, че ако ГЕРБ се върнат на власт, първият, който ще изхвърчи от ДАНС, ще бъде шефът му Владимир Писанчев. Заедно с него, ще хвръкне главата и на настоящият вътрешен министър Цветлин Йовчев. Който няма да бъде оставен изобщо в системата. Това е само част от плана на Цветан Цветанов по отношение на вътрешната сигурност на България за следващия 4-годишен управленски период.

Както знаете, ГЕРБ са крайно недоволни от новоприетият закон за МВР, гласуван от все още действащите управляващи от БСП. Който Закон беше приет изцяло пренебрегвайки изискванията на партията на Бойко Борисов. Поради тази причина той най-вероятно ще бъде преработен веднага щом ГЕРБ се върнат на власт, предават от ПИК.