Дъждовното лято няма да свърши скоро, следващият месец също ни чакат бури и гръмотевици

Дъждовното лято продължава и през август. Синоптиците от БАН предупреждават хората да не вадят чадърите от чантите си, тъй като дъждовното лято, което дави страната, няма намерение да свършва. За радост на плажуващите обаче валежите ще бъдат предимно в западната част на страната. По морето времето ще бъде топло и слънчево, без обаче да има екстремни горещини.

[caption id="attachment_417751" align="alignright" width="300"]Дъждовното лято продължава и през август Дъждовното лято продължава и през август[/caption]

Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса. Още в началото на месеца над Западна България ще има валежи и бури с гръмотевици, но над източната ще има повече слънце. Около четвърти и пети август ни очакват по-слънчеви дни с по-високи температури. След тях обаче отново ще има гръмотевични бури и валежи.

Около средата на месеца времето отново ще бъде променливо, с превалявания. Едва в края на август температурите ще се закрепят и лятото ще напомни за себе си. Валежите ще са над нормата за западните части на страната и под нормалното месечно количество за източната, предават от ПИК.