Русия има най-голям интерес страната ни да фалира, категорични са немски медии

Русия има сериозен интерес да фалира България. Мнението е на престижната немска медия "Дойче веле". Според експертите, Русия има огромен интерес страната ни да бъде доведена до ръба на финансовите си възможности, тъй като тогава Владимир Путин ще може значително да разшири сферата си на влияние над България.

[caption id="attachment_417735" align="alignright" width="267"]Русия има интерес от фалита на България Русия има интерес от фалита на България[/caption]

Това са изводите, направени от немски експерти по финансов анализ и финансова стабилност. Руските интереси към България са били обсъждани и на заседанието на Комисията по външна политика към Бундестага, което се е провело на втори юли. В него са участвали Герхард Шиндлер, президент на външното разузнаване на Германия, както и Андреас Ангус, анализатор на тайните служби.

Основните теми на разговор са били именно ситуациите в България и Украйна. Които, макар и различни като естество, си приличат по едно основно нещо. А именно желанието на Путин и олигарсите около него да упражняват контрол върху въпросните страни.

Именно Шиндлер е изказал притесненията си, че Русия има интерес от фалита на България, за да може страната ни да се обвърже по-тясно с тях, предават от "24 часа".