Щерката на Иван Костов – Мина, с два тузарски апартамента в София и Банско

С мощен бизнес за милиони левове се е сдобила голямата дъщеря на Иван Костов – Мина Костова. Сред придобивките й са два огромни апартамента – разкрива „България днес”. Забогатяването на 35-годишната командирска щерка започва в началото на 2013 г. На 6 февруари Мина се сдобива за жълти стотинки с фирма „Анторна”. Дружеството се занимава с консултантски услуги и има имущество, превишаващо стотици пъти цената, за която е придобито. С фирмата Мина Костова наслeдява и солидно количество пари. Само по разплащателната фирмена сметка има 63 хиляди лева, а отделно неразпределената печалба е 354 хиляди лева. Все пари, които са заработени от предишния собственик адвокат Борислав Щерев – отбелязва изданието.

[caption id="attachment_417718" align="alignleft" width="300"]Иван Костов Мина Костова Иван Костов с дъщеря си Мина[/caption]

Юристът е изключително близък до семейството на Иван Костов. По подобна схема преди време той продава за жълти стотинки на малката дъщеря Яна и съпруга й Александър друга своя консултантска фирма – „Астор БГ”. В активите на „Анторна” са и два огромни апартамента, струващи над половин милион лева. Едното жилище е в столичния кв. „Лозенец”, а площта му е 170 кв. м. Вторият имот е в Банско и е от 135 квадрата. Малко след покупката щерката на Иван Костов печели и първия си собствен клиент. На 2 септември тя сключва договор за консултантски услуги с фирмата „Афлик-България”, която е част от обръча на Цветан Василев около КТБ. Според договора Мина Костова получава всеки месец по 30 хил. лв., като първият транш е от октомври 2013 година – уточнява изданието.