Пушилката в БСП тепърва започва

Жесток скандал се завихри в БСП и разтърси червените редици из основи.

Източници от БСП разкриват, че червеното острие Мая Манолова подминава новия председател на партията Михаил Миков като пътен знак. По всичко личи, че Мая Манолова все още не може да преглътне поражението, нанесено й от Михаил Миков в спора за овакантеното от Сергей Станишев председателско място. От „Позитано” 20 твърдят, че между червеното острие и Михаил Миков прехвърчат такива искри, че не е изключено в скоро време „Витоша да пламне”.

[caption id="attachment_417690" align="alignright" width="300"]Пушилката в БСП тепърва започва Пушилката в БСП тепърва започва[/caption]

Мая Манолова не може да преглътне и горчивия хап, че бившият председател на БСП Сергей Станишев е свалил доверието си от нея. Преди конгреса той привикал хората си, за да ги инструктира как да действат, за да маргинализират Мая Манолова. Въпреки, че бившият председател на БСП до последно обещавал, че ще запази неутралитет в битката за наследник той за пореден път не спази обещанието си. Нещо повече, той не само че не запази неутралитет, а посочи Драгомир Стойнев за свой наследник. Този факт вбесил още повече Мая Манолова, за която не е тайна, че е свръх амбициозна. Тя открито се обърнала срещу бившия председател на червените редици като заявила, че по време на неговото управление, решенията в БСП са се пускали от „един тесен кръг” около ръководството.

Чашата на търпение на кюстендилската юристка преляла, след като Михаил Миков бил включен в битката в последния момент е да нула време привлякъл партийния апарат на своя страна. Социалисти изразиха опасения, че войната в БСП тепърва започва. Те са убедени, че Мая Манолова няма да си зареже каруцата насред калта, а ще отвърне с коварен контраудар. От „Позитано” 20 припомнят, че именно Мая Манолова в качеството си на шеф на Контролната комисия на партията е човекът, който отсъжда дали дадено решение на ръководството е в съответствие с устава на БСП или не. На практика това означава, че Мая Манолова лесно може да отменя решенията на новия председател на БСП Михаил Миков, пише pik.bg.